Ex-Ajacied Juanfran vindt het na 23 jaar genoeg geweest

Reacties

Juan Francisco García García, beter bekend als Juanfran, stopt er na dit seizoen mee. De 39-jarige verdediger, die één jaar voor Ajax speelde, gaat niet met Levante mee naar de Segunda División.

Ex-Ajacied Juanfran vindt het na 23 jaar genoeg geweest

Afgelopen maandag degradeerde Levante uit de Primera División. Door de 3-1 nederlaag tegen Málaga viel het doek voor de club uit Valencia, die dit seizoen slechts zeven competitieduels omzette in een overwinning. Juanfran was de aanvoerder van Levante. Woensdag liet hij weten een einde te maken aan zijn carrière.

Juanfran begon zijn loopbaan bij Levante, maar werd in 1997 gekocht door Valencia. Daarna volgden vijf succesvolle seizoenen bij Celta de Vigo, waarmee hij uitkwam in de Champions League. Daarna tekende hij bij Besiktas, dat de elfvoudig international van Spanje in het seizoen 2005/06 verhuurde aan Ajax. Een groot succes werd zijn Nederlandse periode niet, al won hij wel de KNVB-beker (foto onder).

Via Real Zaragoza en AEK Athene kwam Juanfran in 2010 weer bij Levante terecht. Met die club promoveerde hij meteen naar het hoogste niveau in Spanje, maar na zes jaar zullen Les Granotes volgend seizoen weer in de Segunda División spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.