Ex-gevechtspiloot maakt AZ-tegenstanders mentaal ijzersterk

Reacties

AZ stuit in de Conference League met FK Bodø/Glimt op een atypische club in het 'voorjaarsstadium' van een Europees toernooi. Op VI PRO staan we uitgebreid stil bij de bijzondere werkwijze van de Noorse ploeg die in het najaar AS Roma op de pijnbank legde.

Ex-gevechtspiloot maakt AZ-tegenstanders mentaal ijzersterk
© Getty Images
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
2 - 1
AZ
AZ

Hoofdtrainer Kjetil Knutsen heeft bijvoorbeeld een voormalige gevechtspiloot, Bjørn Mannsverk, aangesteld voor de mentale begeleiding van de selectie.

Met onder meer een-op-een-gesprekken, meditatiesessies, mindfulness en yoga-oefeningen draagt hij bij aan het welzijn van de spelers. Mannsverk diende voor de Koninklijke Noorse luchtmacht onder meer in Afghanistan en Libië. Jaren geleden bekende hij in een interview dat hij niets van voetbal weet. Wél hoe je kunt omgaan met stress en spanning. Onder meer door je niet blind te staren op de ranglijst, of de uitslag als het allerbelangrijkste te beschouwen van wat je doet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bodø/Glimt-aanvoerder Ulrik Saltnes wilde in 2017 stoppen met voetbal omdat hij aan een vorm van faalangst leed. Met buikpijn stond hij op het veld. Mannsverk hielp hem erbovenop. 'Zonder onze mental coach hadden wij nooit zo succesvol kunnen worden', vertelde hij vorige maand in gesprek met het Duitse Sport1. 'Wij denken niet meer aan resultaten en prijzen.'

Lees op VI PRO veel meer over FK Bodø/Glimt, een club die financieel te vergelijken is met Sparta Rotterdam en PEC Zwolle.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer FK Bodø/Glimt
Meer over FK Bodø/Glimt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.