Ex-Ajacied Fischer wanhopig op zoek naar speeltijd: 'Er moet iets gebeuren'

Reacties

Nog niet zolang geleden werd Viktor Fischer gezien als een van de grootste talenten van Europa. Die status heeft de Deen inmiddels allang niet meer en nu moet hij serieus vrezen voor het missen van het WK.

Ex-Ajacied Fischer wanhopig op zoek naar speeltijd: 'Er moet iets gebeuren'

De inmiddels 23-jarige Fischer debuteerde in het seizoen 2012/13 in het eerste van Ajax en maakte direct veel indruk. De linksbuiten leek een geweldige toekomst tegemoet te gaan en werd al snel in verband gebracht met allerlei Europese topclubs, maar Fischer kreeg te maken met blessureleed. Zo stond hij tussen februari 2014 en maart 2015 langer dan een jaar buitenspel vanwege een zware hamstringkwetsuur.

Eenmaal hersteld had Fischer moeite om zijn oude niveau terug te vinden. Hij zat in de tweede seizoenshelft van het voetbaljaar 2015/16 vooral op de bank bij Ajax en vertrok aan het einde van dat teleurstellende seizoen naar het Engelse Middlesbrough. In de Premier League kwam Fischer tot dertien competitieduels, waarvan twaalf in de eerste seizoenshelft.

Het gaat niet goed met de loopbaan van Viktor Fischer.
Het gaat niet goed met de loopbaan van Viktor Fischer.

Fischer kwam na de jaarwisseling opnieuw niet aan de bak en vertrok afgelopen zomer naar FSV Mainz 05, in een poging zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Ook in Duitsland zijn de speelminuten echter schaars. Fischer staat momenteel op tien competitiewedstrijden voor Mainz, maar dit waren vooral (korte) invalbeurten. Bij slechts drie duels in de Bundesliga mocht hij in de basis beginnen.

In de afgelopen drie competitiewedstrijden zat Fischer niet bij de wedstrijdselectie en ook woensdag kwam hij niet in actie, in de bekerwedstrijd tegen VfB Stuttgart (3-1 winst). De situatie rondom het gevallen toptalent is zorgelijk, nu het WK voor de deur staat. Zestienvoudig Deens international Fischer wil dolgraag mee naar Rusland, maar weet dat hij moet spelen om in beeld te blijven bij bondscoach Age Hareide. Die liet Fischer al niet meedoen in de WK-play-offwedstrijden tegen Ierland.

Søren Lerby, de zaakwaarnemer van Fischer, is op zoek naar een oplossing voor zijn cliënt. 'We praten erover tijdens Kerst', zegt de belangenbehartiger tegen het Deense BT. 'Het WK is belangrijk en Viktor speelt niet bij Mainz. Er moet iets gebeuren.' Het genoemde medium brengt Fischer in verband met een (tijdelijke) overstap naar FC Kopenhagen, maar Lerby stelt dat er niet is gesproken met de Deense topclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.