Everton-verdediger Neville overweegt carrière in cricket

Phil Neville is bezig aan zijn laatste weken bij Everton. Na acht seizoenen houdt de verdediger het voor gezien op Goodison Park.

Everton-verdediger Neville overweegt carrière in cricket

Neville heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. 'Ik heb enorm genoten van mijn verblijf bij Everton. Ik vertrek met een immens trots gevoel', zei de oud-international op de website van The Toffees, die in 2005 vier miljoen aan Manchester United betaalden voor de verdediger.

Zijn vertrek bij Everton betekent niet het einde van de actieve loopbaan van de 36-jarige verdediger. 'Ik wil zo lang verder op het hoogste niveau als ik kan.' Bovendien is Neville al onder de pannen komende zomer. Hij maakt deel uit van de staf van Jong Engeland, dat in Israël (net als Jong Oranje) een gooi doet naar de Europese titel.

Als er geen interessante optie voorbij komt, dan pakt Neville mogelijk een andere sport op. Eerder heeft hij al aangegeven als cricketer verder te willen gaan. In die sport was hij als vijftienjarige een belofte, voordat hij zich ging richten op het voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen