Everton-coach wil winnen én geeft spelers rust

David Moyes eist niets minder dan een overwinning van 'zijn' Everton op AZ, donderdagavond in Alkmaar. Toch laat hij een aantal vaste waarden achter in Liverpool.

Everton-coach wil winnen én geeft spelers rust

Everton is al geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de UEFA Cup. De Engelsen wonnen de eerste drie groepsduels. 'Het is mijn intentie dat wij vier van de vier wedstrijden winnen in de groepsfase, máár we moeten ook klaar zijn voor de belangrijke periode met Kerstmis. We zullen dus enkele offers moeten brengen', vertelde Moyes op de website van The Toffees.

Everton heeft in alle competities tien van zijn laatste twaalf wedstrijden gewonnen. 'We willen onze goede prestaties voortzetten in Alkmaar. We nemen een paar jongere spelers mee, zodat we enkele spelers buiten onze selectie kunnen houden. Maar we willen nog steeds winnen.'

Moyes liet acht vaste waarden achter in Liverpool: Mikel Arteta, Tim Cahill, Joseph Yobo, Tim Howard, Alan Stubbs, Leighton Baines, Leon Osman en clubtopscorer Aiyegbeni Yakubu. Osman (gebroken teen), Stubbs (kuit) en Baines (hamstring) kampen met blessures. Ook Andy van der Meyde is er niet bij. De Nederlander heeft een scheenbeenblessure.

Bekijk hier al onze video's