Everton verslaat Juve in strijd om Yobo

Verdediger Joseph Yobo, één van de uitblinkers van het op het jongste WK tegenvallende Nigeria, heeft gekozen voor Everton. 'Yobo is waarschijnlijk de beste speler van de Nigeriaanse ploeg', meent manager David Moyes.

Everton verslaat Juve in strijd om Yobo

De 21-jarige Joseph Yobo, afkomstig van Olympique Marseille, kost Everton een bedrag van rond de vijf miljoen pond, een kleine acht miljoen euro. Volgens manager David Moyes is de Nigeriaan dat bedrag echter dubbel en dwars waard. 'Joseph is nog jong en kan alleen nog maar beter worden. Over niet al te lange tijd zal hij de aanvoerder van Nigeria zijn', aldus Moyes.

Everton was niet de enige club die Yobo graag wilde vastleggen. Vele topclubs dongen naar zijn handtekening, waaronder Juventus en Arsenal. De Oude Dame zag in hem de ideale opvolger voor de Fransman Lilian Thuram. Yobo zei voor de Blues te hebben gekozen omdat hij daar op zijn favoriete positie kan spelen: centraal in de verdediging.

Joseph Yobo tekende op Goodison Park contract voor slechts twaalf maanden, maar met daarin een optie voor nog eens vier seizoenen. Enige hobbel die een overgang nog in de weg zou kunnen staan, is het feit dat Yobo niet over een werkvergunning beschikt. Everton verwacht echter dat Yobo's geringe leeftijd en diens drie opwachtingen op het WK in zijn voordeel werken.

Bekijk hier al onze video's