Everton veel te sterk voor Afellay en Pieters, hoop Aston Villa

Everton heeft een indrukwekkende zege geboekt op bezoek bij Stoke City. Hekkensluiter Aston Villa boekte de tweede competitiezege sinds begin augustus.

Stoke City - Everton 0-3
Stoke City was tot een paar weken geleden dé club in vorm in de Premier League, maar had in de afgelopen drie competitieduels geen enkele keer gewonnen en zelfs niet meer gescoord.

Thuis tegen Everton zette de club van basiskrachten Erik Pieters en Ibrahim Afellay die dramatische reeks voort, want halverwege had Everton al een 0-3 voorsprong te pakken. Romelu Lukaku (strafschop, op de foto met José Funes Mori), Seamus Coleman (kopbal na een hoekschop) en Aaron Lennon (na fout in defensie Stoke) hadden gescoord.

Van die tegenslagen herstelde Stoke zich niet meer, terwijl ook Everton na rust niet meer van zich deed spreken. Everton (35 punten) wipt door de zege over Stoke heen en staat nu zevende. The Potters (33 punten) zijn de nummer elf van de ranglijst.

Aston Villa - Norwich City 2-0
Joleon Lescott opende op slag van rust de score voor Aston Villa met een doeltreffende kopbal. Villa had een zege ontzettend hard nodig om aansluiting te krijgen met de negentiende plaats en die overwinning kwam er ook, want Gabriel Agbonlahor gooide het duel na rust in het slot door na een pass van Jordan Veretout de beslissende 2-0 te maken.

Ondanks de derde zege van het seizoen, blijft Villa hekkensluiter in de Premier League. Het gat met nummer negentien Sunderland slinkt echter naar vier punten. Het verschil met de veilige zeventiende plaats bedraagt acht punten. Norwich staat achttiende.

Swansea City - Crystal Palace 1-1
Swansea kwam al na dertien minuten op voorsprong via Gylfi Sigurdsson, die doelman Wayne Hennessey verraste door een vrije trap vanaf twintig meter strak en laag in de hoek van de keeper te plaatsen. Palace kwam direct na rust weer langszij door een doelpunt van Scot Dann, die binnenprikte na een door Damien Delaney verlengde corner van Yohan Cabaye. Crystal Palace (twaalfde) heeft nu 32 punten, Swansea (zestiende) behaalde er 27.

Lees hier het wedstrijdverslag van Newcastle United - West Bromwich Albion.

Lees hier de wedstrijdverslagen van Spurs - Watford en Liverpool - Sunderland.