Everton ook te sterk voor Manchester United

Everton heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Manchester United. In een boeiende wedstrijd was de ploeg uit Liverpool effectiever en mocht tevreden zijn dat verdediger Jonny Evans zijn dag niet had bij de bezoekers.

Nemanja Vidic zat op de bank bij Manchester United en door de absentie van Rio Ferdinand (schorsing) speelde de ploeg van Alex Ferguson met Wes Brown en Jonny Evans als centraal duo. The Red Devils waren gewaarschuwd. Vorige week woensdag was tegenstander Everton, dat John Heitinga negentig minuten als centrale verdediger had, nog met 2-1 te sterk voor Chelsea. Saillant was dat de aanvoerders van beide ploegen broers waren. Gary Neville bij United, Phil bij The Toffees.

Na een rustige openingsfase brak de wedstrijd al snel open. Het tempo ging omhoog en met een licht februari-zonnetje stond niets een mooie voetbalmiddag in de weg. Nadat Darren Fletcher voor Manchester en Louis Saha voor Everton kansrijk waren geweest, waren het de bezoekers die na iets meer dan een kwartier de score openden.

Wayne Rooney opende op Antonio Valencia die voorgaf op Dimitar Berbatov. De Bulgaar controleerde fraai en had een dito afwerking voor 1-0. Drie minuten later kwam Everton op gelijke hoogte. Diniyar Bilyaletdinov ving een matig weggekopte bal van Evans op en haalde hard en precies uit voor de gelijkmaker.

Na rust had de thuisploeg het initiatief en was Manchester gevaarlijk als het de verdedigende stellingen achter zich liet. Een kwartier voor tijd stuurde Landon Donovan Steven Pienaar richting de achterlijn. De Zuid-Afrikaan legde goed terug op invaller Dan Gosling die met een lage schuiver Edwin van der Sar in de verre hoek kansloos liet.

De bezoekers konden geen antwoord vinden en kregen ook nog in de slotfase de 3-1 te slikken. De net een minuut in het veld gebrachte Jack Rodwell mocht lang dribbelen en had alleen te maken met de matig spelende Evans die hem de ruimte gaf om een onhoudbaar schot voor ex-Oranje international Van der Sar los te laten.