Everton meldt zich in subtop, West Brom verslaat Spurs

Everton is bezig aan een sterke reeks en dat vertaalt zich in een zesde plaats in de Premier League. Ook Wigan Athletic timmert aan de weg, terwijl West Bromwich Albion ondanks een zege op Tottenham Hotspur nog steeds hekkensluiter is.

Everton-Sunderland 3-0Mikel Arteta (foto) was beslissend voor Everton tegen Sunderland. De Spanjaard opende na tien minuten de score met een rake vrije trap en maakte er met een van richting veranderd schot 2-0 van. Zeven minuten voor tijd bepaalde de achttienjarige invaller Dan Gosling de eindstand op 3-0. Everton heeft nu 32 punten en bezet de zesde plaats met een achterstand van drie punten op Manchester United, Aston Villa en Arsenal. Sunderland staat veertiende.

Bolton Wanderers-Wigan Athletic 0-1Wigan won voor de vijfde keer in zes duels, maar op bezoek bij Bolton hadden The Latics over geluk niet te klagen. Wilson Palacios haalde een bal van de lijn, doelman Mike Pollitt redde op een inzet van Johan Elmander en Bolton raakte via Kevin Davies en Danny Shittu ook nog paal en lat. Amr Zaki scoorde wél. Hij benutte vlak voor rust een strafschop en daardoor pakte Wigan onverdiend de winst.

Blackburn Rovers-Manchester City 2-2Blackburn Rovers had de winst voor het grijpen tegen Manchester City. Nadat Benedict McCarthy de score vlak voor rust had geopend, zorgde Jason Roberts in de 84ste minuut voor 2-0. Toch eindigde het duel onbeslist. Daniel Sturridge beleefde een gouden invalbeurt namens Manchester City. De negentienjarige aanvaller profiteerde eerst van slecht wegwerken van André Ooijer (1-2) en was de aangever van de 2-2 van Robinho in blessuretijd. Blackburn houdt nu West Bromwich Albion alleen onder zich op basis van een beter doelsaldo.

West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 2-0Tottenham Hotspur kwam na 35 minuten al met tien man te staan, nadat Benoît Assou-Ekotto een rode kaart had gekregen na een harde overtreding op Gianni Zuiverloon. West Bromwich Albion profiteerde in de slotfase. Roman Bednar kopte in de 83ste minuut de 1-0 achter doelman Heurelho Gomes en Craig Beattie bepaalde de eindstand in blessuretijd op 2-0. West Bromwich is nog wel laatste in de Premier League, maar de verschillen in de onderste regionen zijn klein.