Everton legt kroonjuweel Barkley langer vast

Reacties

Everton heeft het contract van supertalent Ross Barkley opengebroken en verlengd tot medio 2018. De twintigjarige middenvelder lag nog vast tot de zomer van 2016.

Everton legt kroonjuweel Barkley langer vast

Barkley wordt gezien als een van de allergrootste talenten van Engeland en brak afgelopen seizoen definitief door. In 34 competitieduels was hij zes keer trefzeker.

Het goede seizoen leverde hem een plek in de Engelse WK-selectie op. In Brazilië speelde Barkley uiteindelijk drie van zijn in totaal negen interlands.

Barkley, die sinds zijn debuut in het seizoen 2011/12 in 56 officiële duels voor Everton uitkwam, is zeer verguld met zijn nieuwe verbintenis. 'Dit ondertekenen is een ware droom. Ik speel al mijn hele leven voor Everton. Dit is heel belangrijk voor mij. Zodra mij werd verteld dat ik een nieuw contract kon tekenen, wilde ik niks anders.'

Barkley lijkt daarmee te zeggen dat hij nooit opengestaan heeft voor belangstelling van Engelse topclubs. De gehele top en met name Manchester City volgen het talent op de voet. Everton maakt geen melding van een eventuele clausule in het nieuwe contract. Engelse media menen dat Barkley 87.000 euro per week gaat verdienen.

Volgens voorzitter Bill Kenwright is de club trots op zijn kroonjuweel. 'Everton en Ross zijn al jaren een perfecte combinatie. Roberto heeft dat het afgelopen seizoen nog wat specialer gemaakt.' Manager Roberto Martinez is al even blij. 'Deze vierjarige verbintenis toont dat hij een nieuwe stap heeft gezet in zijn ontwikkeling. Groter nieuws konden we momenteel niet krijgen. Hij is nog steeds een jonge jongen, maar nu al enorm belangrijk voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.