Everton koestert nieuwe schoolmeester Koeman

Reacties

Everton leeft op een roze wolk met de beste start van het seizoen sinds 1978. Manager Ronald Koeman heeft met zijn duidelijke lijn de wind in de zeilen op Goodison Park.

Everton koestert nieuwe schoolmeester Koeman

Na het 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur werden de vijf volgende wedstrijden gewonnen, waaronder het League Cup-duel met Yeovil Town. The Toffees kunnen met trots kijken naar de stand in de Premier League, waar ze tweede staan achter het nog foutloze Manchester City.

Niet alleen Everton is voortvarend aan het seizoen begonnen, maar ook voor Koeman zelf is het de beste start in zijn trainersloopbaan. De oud-international heeft nimmer in de eerste zes duels zoveel succes gehad.

Bij Southampton begon hij met een nederlaag en een remise, voordat een reeks van zes overwinningen volgde. In dienst van Feyenoord kwam hij ook goed uit de startblokken, maar zaten er in de eerste zes duels twee remises.

START KOEMAN
Clubs Start
Everton g – w – w – w – w – w
Southampton v – g – w – w – w – w
Feyenoord w – w – g – g – w – w
AZ v – w – w – w – w – v
Valencia v – w – v – g – v – g
PSV v – w – v – w – g – w
Benfica w – g – v – v – w – w
Ajax w – w – g – w – v – w
Vitesse w – w – g – g – v – g

De wedstrijdstatistieken van Everton laten zien dat Koeman erin is geslaagd een solide defensie te combineren met een dreigende aanval. Everton-keeper Maarten Stekelenburg heeft in de Premier League slechts elf schoten op zijn doel te verwerken gekregen. Aan de andere kant heeft Everton de meeste pogingen op het vijandelijke doel gedaan (37) in de Premier League.

Koeman heeft direct zijn stempel gedrukt. Ook de spelers weten waar ze aan toe zijn. 'Er leeft zeker een bepaalde angst, simpelweg omdat er spelers zijn die een goede voorbereiding hebben gekend maar nog geen wedstrijd in de basis hebben gestaan', vertelde aanvoerder Phil Jagielka na de zege op Middlesbrough over de nieuwe wind die waait op Goodison Park.

'Koeman is niet bang om wijzigingen door te voeren. Het is zoals een nieuwe schoolmeester die bij zijn binnenkomst wat strenger probeert te zijn', vervolgde Jagielka over het verschil met de periode onder Roberto Martínez. 'Op dit moment gaat het goed. Ik kan niet zeggen dat we fantastisch spelen, maar we boeken resultaten en dat geeft vertrouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.