media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Everton en WBA bieden boze Toivonen een oplossing

Everton en WBA bieden boze Toivonen een oplossing

West Bromwich Albion en Everton zijn serieus geïnteresseerd in Ola Toivonen (26) van PSV. Beide clubs uit de Premier League hebben nog geen contact opgenomen met de Eindhovense club, maar de verwachting is dat dat op korte termijn zal gebeuren.

Vlak voordat Toivonen afreisde om met de nationale ploeg in actie te komen, kreeg de middenvelder van hoofdtrainer Phillip Cocu te horen dat hij zijn medio 2014 aflopende contract moet verlengen of dat hij verkocht moet worden. Gebeurt dat niet, dan moet Toivonen rekening houden met een plaats op de reservebank.

Toivonen is furieus over de opstelling van PSV en betitelt de handelwijze als respectloos. Vanuit de Premier League lijkt hij nu dus een helpende hand te krijgen. Everton, waar Roberto Martínez de naar Manchester United vertrokken David Moyes zal opvolgen, eindigde het afgelopen seizoen als zesde in Engeland. WBA behaalde de knappe achtste stek. Toivonen staat open voor beide clubs.

PSV verlangt een transfersom van 4,5 miljoen euro voor Toivonen. Dat is hetzelfde bedrag als de club 4,5 jaar geleden betaalde aan het Zweedse Malmö FF. Twee jaar geleden legde PSV nog een bod van acht miljoen euro van Liverpool naast zich neer. Dit seizoen was de Zweed liefst vijf maanden uit de roulatie met een zware hamstringblessure.

Met Zweden staat Toivonen aan de vooravond van twee WK-kwalificatieduels. Vrijdag wacht het bezoek aan Oostenrijk, terwijl vier dagen later Faeröer op eigen bodem de tegenstander is. Zweden bezet in Groep C de tweede plaats achter Duitsland. Maandag won Zweden, met Toivonen in de gelederen, nog met 1-0 het oefenduel met Macedonië.

Laatste nieuws