Everton doneert twee ton aan zieke Sunderland-mascotte

Reacties

Everton heeft maandagavond een hartverwarmend gebaar gemaakt door na de gewonnen uitwedstrijd tegen Sunderland (0-3) maar liefst 200 duizend pond te doneren aan de ernstig zieke Bradley Lowery, de mascotte van The Black Cats.

Everton doneert twee ton aan zieke Sunderland-mascotte

De vijfjarige Bradley liep maandagavond hand in hand met Sunderland-aanvoerder Jermain Defoe het veld op voorafgaand aan het Premier League-duel van de twee clubs. Het was onderdeel van een inzamelingsactie voor het ernstig zieke jongetje, die 700 duizend pond (circa 830 duizend euro) nodig heeft voor een voor hem vitale operatie in de Verenigde Staten.

In de strijd tegen kanker kreeg Bradley steun uit onverwachte hoek. Nadat Romelu Lukaku met drie goals manager Ronald Koeman de drie punten had bezorgd, zorgde Everton voor het eigenlijke hoogtepunt van de avond. The Toffees maakten op hun Twitter-account bekend 237 duizend euro te doneren aan Bradley, wiens vader met tranen in de ogen in de catacomben stond toen hij het veld opliep.

Dat is niet het enige. Bradley en zijn familie zijn ook welkom op Goodison Park voor het weerzien tussen Everton en Sunderland op zaterdag 25 februari. Bovendien zullen de gesigneerde shirts van de spelers die maandagavond in actie kwamen worden geveild. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de inzamelingsactie van Bradley, die 'de steun heeft van alle Evertonians'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.