media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Everton denkt aan Van Dijk als opvolger voor Heitinga

Everton denkt aan Van Dijk als opvolger voor Heitinga

Virgil van Dijk heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd als speler van FC Groningen gespeeld. De sterke centrale verdediger wordt bij Everton genoemd, waar hij de weinig spelende John Heitinga moet gaan vervangen.

De international van Oranje is niet altijd zeker van een basisplaats bij The Toffees en dreigt mede daarom te vertrekken uit Liverpool. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen liet eerder weten aan VI Radio dat een transfer in de winter niet is uitgesloten.

Zijn eventuele vervanger is reeds op de hoogte van de interesse uit Engeland. Van Dijk, die buiten Everton ook gevolgd wordt door andere binnen- en buitenlandse clubs, houdt zich echter op de vlakte over de belangstelling. 'Ik weet dat bepaalde clubs mij volgen en Everton is daar één van', aldus de 21-jarige jeugdinternational.

'Ik hoor en lees natuurlijk het nodige. Na het trainingskamp heb ik een etentje met mijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin. Hij moet me maar bijpraten hoe één en ander ervoor staat', vervolgt Van Dijk, die niet weet of hij deze winter al vertrekt. 'Ik vind de interesse leuk, maar het moet een weloverwogen beslissing zijn met het oog op mijn verdere carrière.'

Zijn huidige werkgever FC Groningen verwacht dat Van Dijk ook na 31 januari gewoon in de Euroborg speelt. 'Ik ga er niet vanuit dat Virgil vertrekt', aldus algemeen directeur Hans Nijland over één van zijn steunpilaren. 'Geen enkele club heeft zich officieel gemeld en dus hebben wij geen behoefte hier al te lang bij stil te staan.'

Van Dijk is bezig aan zijn derde seizoen bij de Trots van het Noorden en speelde tot dusver 43 competitieduels, waarin hij vijf keer doel trof. De voormalige jeugdspeler van Willem II staat tot de zomer van 2015 onder contract bij de Groningers.Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.


Laatste nieuws