Everton betaalt dertien miljoen voor Argentijns international

Reacties

Everton-manager Roberto Martínez heeft zijn tweede last minute-versterking binnen. Na Leandro Rodríguez komt ook Ramiro Funes Mori over uit Zuid-Amerika. De Argentijnse international kost The Toffees circa dertien miljoen euro.

Everton betaalt dertien miljoen voor Argentijns international

Funes Mori is daarmee vooralsnog de duurste zomeraankoop van Everton. De 24-jarige verdediger was al langer in beeld bij de tweede club van Liverpool. De afgelopen jaren maakte de linkspoot naam bij River Plate, waarmee hij eerder dit jaar nog de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League) won. In maart maakte de kersverse Everton-aanwinst zijn debuut voor Argentinië.

Eerder deze week deed Everton ook al zaken met het Uruguayaanse River Plate, door Leandro Rodríguez voor circa 700 duizend euro in te lijven. Net als Funes Mori had Everton ook de 22-jarige aanvaller al enige tijd op de korrel. De Urguayaan met Italiaans paspoort scoorde in 71 competitieduels negentien keer voor de club uit Montevideo.

De komst van Funes Mori betekent volgens Engelse media overigens niet dat Everton alsnog zal overgaan tot de verkoop van John Stones. Chelsea was bereid ver te gaan voor de Engelse verdediger, maar kreeg geen medewerking van Everton. De club van manager José Mourinho lijkt overgeschakeld op FC Nantes-verdediger Papy Djilobodji.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.