Everton bekert simpel verder ten koste van Cheltenham

Everton heeft zich maandagavond eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi door Cheltenham Town met 5-1 opzij te zetten. De ploeg van trainer David Moyes, zonder de Nederlander John Heitinga in de wedstrijdselectie, had geen kind aan de club uit de League two en stond na amper twintig minuten al op een 2-0 voorsprong.

Names de Toffees zette Nikica Jelavic de ploeg na twaalf minuten op voorsprong en verdubbelde Leighton Baines de score via een benutte strafschop. Ook in het tweede bedrijf was de ploeg uit Liverpool de bovenliggende partij, wat resulteerde in een ruime 5-1 overwinning door doelpunten van Leon Osman, Seamus Coleman en Marouane Fellaini (foto).

Voor het thuisspelende Cheltenham was het Russel Penn die de eer redde met zijn doelpunt waarmee hij de stand op 3-1 bracht. Everton plaatst zich dankzij deze overwinning voor de vierde ronde om de FA Cup en treft op 26 januari de winnaar van het duel tussen Bolton Wanderers en Sunderland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.