Evans geeft Van Gaal nog meer defensieve zorgen

Reacties

De defensieve problemen van Louis van Gaal bij Manchester United houden onverminderd aan. De manager moet vrezen voor een absentie van enkele weken van Jonny Evans.

Evans geeft Van Gaal nog meer defensieve zorgen

Evans liep zondagmiddag een bovenbeenblessure op in het met 5-3 verloren duel met Leicester City. De Noord-Ierse centrumverdediger verliet het stadion op krukken. 'Hoe ernstig het is wordt maandag duidelijk. Dan ondergaat hij een scan', aldus Van Gaal.

De ex-bondscoach moet het zaterdag tegen West Ham United in elk geval stellen zonder Tyler Blackett. De jongeling kreeg tegen Leicester rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler en kan rekenen op een schorsing voor één duel.

De absentie van Blackett en zo goed als zekere afwezigheid van Evans zadelen Van Gaal met nieuwe hoofdbrekens op. Phil Jones, Van Gaals beoogde eerste keus centraal achterin, is nog enkele weken zoet met een blessure. Het houdt in dat Chris Smalling, die pas net hersteld is van een kwetsuur, voor komende week de enige fitte pure centrumverdediger is. Het betekent dat Van Gaal waarschijnlijk moet schuiven met linksback Marcos Rojo of verdedigende middenvelder Daley Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.