Europese topclubs steunen FIFA-kandidaat Infantino

Reacties

De European Club Association (ECA) steunt Gianni Infantino in zijn strijd om de nieuwe president van de FIFA te worden. Daarmee is nog eens duidelijk geworden dat de Zwitser de steun geniet vanuit Europa.

Europese topclubs steunen FIFA-kandidaat Infantino

De ECA is de belangenvereniging van de Europese topclubs. Umberto Gandini, behalve directeur van AC Milan ook vice-voorzitter van de ECA, heeft de steun voor Infantino bevestigd aan Reuters. 'Wij kennen Gianni erg goed. Hij heeft een grote rol gespeeld in het vormen van de goede relatie tussen de ECA en de UEFA. Dit is een mooie kans voor hem.'

Infantino is momenteel interim-voorzitter van de UEFA omdat Michel Platini geschorst is door de FIFA. Aanvankelijk zou Platini zich kandidaat stellen voor het FIFA-presidentschap, maar dat ging door zijn schorsing niet door, waarna Infantino naar voren werd geschoven. Hoewel de ECA - waar AZ, SC Heerenveen, PSV, Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, FC Twente en Vitesse voor de Nederlandse inbreng zorgen - geen stemrecht heeft, wordt de steun van de belangenvereniging gezien als het bewijs dat de Europese voetbalbonden Infantino steunen.

Prins Ali
Een andere kandidaat om het stokje van de geschorste Sepp Blatter over te nemen bij de FIFA, is Prins Ali bin Al-Hussein. Hij baarde dinsdag opzien door te zeggen dat Domenico Scala zijn taak als voorzitter van de verkiezingscommissie van de FIFA neer moet leggen, omdat hij net als Infantino de Zwitserse nationaliteit heeft. Dat zou voor belangenverstrengeling kunnen zorgen, vertelde Prins Ali aan CNN.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.