Europese finales van 2016 in Milaan en Basel

Reacties

De finale van de Champions League wordt volgend seizoen afgewerkt in het Stadio Giuseppe Meazza, ook wel bekend als San Siro. De Europa League-eindstrijd gaat in 2016 naar Basel.

Europese finales van 2016 in Milaan en Basel

De laatste keer dat de finale van de Champions League werd afgewerkt in het stadion van AC Milan en Internazionale (capaciteit 81.277 plaatsen) was in 2001, toen Bayern München na strafschoppen van Valencia won. In 1970 legde Feyenoord - als eerste Nederlandse club - in Milaan ten koste van Celtic beslag op de Europa Cup I (2-1 na verlenging). Vijf jaar eerder was Internazionale op eigen bodem met 1-0 te sterk voor Benfica.

De finale van de Europa League wordt in 2016 afgewerkt in het St. Jakob-Park in Basel. Het onderkomen van FC Basel kan 38 duizend mensen herbergen. De wedstrijd om de Europese Super Cup is voor 2016 toebedeeld aan het Lerkendal Stadion (capaciteit 21.850 plaatsen), het onderkomen van de Noorse club Rosenborg BK in Trondheim.

Overigens wordt de Champions League-finale van dit seizoen gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. De eindstrijd van de Europa League wordt afgewerkt in het Narodowy Stadion in Warschau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.