Europese Commissie pakt Barcelona en Real Madrid aan

Reacties

De Spaanse staat moet geld van zeven Spaanse profclubs, waaronder Barcelona, Real Madrid en Valencia, terugvorderen. Dat heeft de Europese Commissie besloten na een onderzoek naar illegale staatssteun.

Europese Commissie pakt Barcelona en Real Madrid aan

In eerste instantie stelde de Europese Commissie een onderzoek in naar Real Madrid, Barcelona, Athletic de Bilbao en Osasuna. De clubs werden ten onrechte aangemerkt als organisaties zonder winstoogmerk, wat resulteerde in een belastingvoordeel.

Later nam de commissie ook nog een transactie tussen Real Madrid en de stad Madrid onder de loep. De waarde van een stuk grond werd verkeerd ingeschat bij de taxatie. De deal ging uiteindelijk niet door, maar Real kreeg van de stad Madrid een compensatie van 22,7 miljoen euro, terwijl het volgens de Europese Commissie slechts recht had op een bedrag van 4,3 miljoen euro. Zo bedroeg het voordeel voor de Spaanse topclub 18,4 miljoen euro.

Valencia, Hércules Alicante en Elche leenden geld van Valencia Institute of Finance, dat eigendom is van de staat. De clubs verkeerden in financiële moeilijkheden en kregen ongeoorloofd voordelige voorwaarden voor de leningen. Volgens de Europese Commissie is daarom sprake van oneerlijke concurrentie. Als gevolg daarvan moet Valencia 20,4 miljoen euro terugbetalen, terwijl Hércules en Elche respectievelijk 6,1 miljoen euro en 3,7 miljoen euro moeten overmaken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.