Europese basisdebutant Sturaro: 'Af en toe moeten lijden'

Reacties

Stefano Sturaro was dinsdagavond de grote verrassing in de basisploeg van Juventus tegen Real Madrid (2-1) in de Champions League. Trainer Massimiliano Allegri gaf hem de voorkeur boven Roberto Pereyra.

Europese basisdebutant Sturaro: 'Af en toe moeten lijden'

De 22-jarige Sturaro werd tijdens de transferperiode afgelopen winter op het laatste moment overgenomen van Genoa en speelde tot dinsdag een marginale rol in de huidige Champions League-campagne. Alleen in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Monaco (1-0) viel hij drie minuten voor tijd even in.

Allegri zag hem de laatste weken echter goed spelen in competitieverband en koos met hem voor wat meer loopvermogen op het Turijnse middenveld. 'Ik had iemand nodig die ook verdedigend kon bijspringen als dat moest', verklaarde de oefenmeester zijn tactische keuze aan Sky Sports.

Sturaro hield het ruim een uur vol, toen hij helemaal leeg gespeeld naar de kant ging. De eindstand (2-1) stond al op het bord, toen de ervaren Andrea Barzagli hem afloste. 'Zeker als Real over de vleugels aanviel, was het soms moeilijk te belopen. Af en toe heb ik even moeten lijden, maar gelukkig hadden we goede spelers voorin lopen', keek hij terug op zijn basisdebuut in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.