Europees voetbal FC Twente ten einde na gelijkspel

Het Europese avontuur van FC Twente is in de voorronde van de Europa League geëindigd. In de play-offs was de ploeg van trainer Alfred Schreuder niet in staat het Azerbeidjaanse Qarabag (1-1) opzij te zetten. De treffer van Muarem Muarem werd de Tukkers uiteindelijk fataal.

Na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week in Azerbeidzjaan was het strijdplan van trainer Alfred Schreuder duidelijk: gereserveerd de aanval zoeken en een doelpunt van de bezoekers zien te voorkomen. Dat laatste lukte niet, al was FC Twente wel op de goede weg naar een positief resultaat.

Twente begon twijfelachtig aan het duel, waardoor Qarabag - met Leroy George op de bank - binnen twintig minuten twee keer gevaarlijk werd voor het doel van Nick Marsman. Vugar Nadirov liet een gote kans liggen na een defensieve fout van Cuco Martina, terwijl Marsman even later de inzet van de doorgebroken Reynaldo knap keerde. Daarna herpakte FC Twente zich sterk en nam het zelfs de leiding via Luc Castaignos.

De snelle spits werd weggestuurd door Kyle Ebecillio en rondde bekwaam af met links. Daarna kreeg de ploeg via Hakim Ziyech en opnieuw Castaignos kansen om de marge op twee te zetten. Met name Castaignos was een paar keer dichtbij, maar vond paal en lat op zijn weg. Des te pijnlijk was de treffer van Muarem Muarem, die in de 51ste minuut na een snelle counter de bal achter Marsman schoot: 1-1.

Na de treffer van Muarem kreeg Twente nog wel kansen op de winnende treffer, maar tot scoren kwam de club uit Enschede niet. Daardoor besluit de ploeg van trainer Alfred Schreuder het Europese seizoen zeer teleurstellend en ligt de focus volledig op de Eredivisie en de strijd om de KNVB-beker. Overigens wacht Twente nog steeds op de eerste zege van dit seizoen. Zowel in de competitie als in Europees verband eindigde ieder duel in een gelijkspel.