Europees voetbal én degradatie lonken voor Go Ahead

Reacties

● Heracles won slechts één van de vijf thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie (G2, V2).

Europees voetbal én degradatie lonken voor Go Ahead

● De Heraclieden maakten in totaal drie doelpunten in de vijf thuisduels met de Eagles en nooit meer dan één per wedstrijd.

● Bryan Linssen werd in de ontmoeting met Go Ahead eerder dit seizoen de tweede speler dit decennium met een perfecte hattrick (goal met links, rechts en het hoofd, ononderbroken in één helft) en de eerste die dat voor elkaar kreeg als invaller.

● In vijf van de laatste zeven Heracles-zeges losten de Almeloërs minder schoten dan de tegenstander.

● De Almeloërs eindigden sinds 2008/09 (32) nooit een seizoen met minder dan 37 punten; momenteel staat de ploeg op 34 punten.

● John Stegeman (Heracles, 29 wedstrijden) en Dennis Demmers (Go Ahead, vijf duels) zijn de twee huidige trainers met de minste Eredivisie-ervaring als coach.

● De Eagles pakten dit seizoen acht punten in uitduels met ploegen uit het huidige linkerrijtje, twee keer zoveel als in de uitwedstrijden tegen teams uit het rechterrijtje (vier punten).

● De spelers van Go Ahead kwamen in 2015 als enigen nog niet met het hoofd tot scoren, terwijl geen ploeg vaker een kopdoelpunt maakte dit kalenderjaar dan Heracles (zeven, met PSV).

● In het seizoen 1994/95 speelden de Eagles voor het laatst nacompetitie als Eredivisionist, destijds handhaafde de club zich op het hoogste niveau.

● De laatste tien doelpunten van Go Ahead Eagles werden gemaakt door negen verschillende spelers; alleen Wesley Verhoek scoorde twee keer.

● Alleen PSV (318) en Ajax (348) maakten dit seizoen minder overtredingen dan de Eagles (391); Fair Play klassement-concurrent Excelsior staat op plek zeven (431). Kortom de kans is zeer groot dat de Eagles via dit klassement voorronde Europa League gaan spelen.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.