Europees ticket ook van invloed op transfers Feyenoord

Reacties

Winst in het Europa League-duel van donderdag met FC Zorya Luhansk is voor Feyenoord cruciaal. Dat is niet alleen uit sportief en financieel oogpunt elementair voor de Rotterdammers, die bij het behalen van de poulefase circa drie miljoen incasseren. Ook voor het imago van de club is doorgaan in Europa een must.

Europees ticket ook van invloed op transfers Feyenoord

Bij Feyenoord leeft het idee dat met het bereiken van het hoofdtoernooi het aantrekken van Bas Dost iets gemakkelijker wordt. Want: een interessanter podium voor hem. Al wordt de kans dat de VfL Wolfsburg-spits naar Feyenoord komt dan nog klein geacht vanwege diens prijskaartje. Voorlopig verlangt de Duitse club anderhalf miljoen aan huur. Niettemin is Dost nog de enige optie voor de spitspositie.

Gesprekken met John Guidetti (financieel en fysiek een te groot risico, red.), Luuk de Jong, Facundo Ferreyra (Shakhtar Donetsk, inmiddels verhuurd aan Newcastle United) en Napoli-aanvaller Duván Zapata (alle drie financieel onhaalbaar), ketsten in een eerder stadium al af, terwijl de vermeende belangstelling voor voormalig Ajacied Dario Cvitanich door de Rotterdammers naar het rijk der fabelen wordt verwezen. Volgens Feyenoord is de aanvaller van Olympique Nice wel aangeboden, maar bestaat er van Nederlandse kant geen interesse.

Onder leiding van Eric Gudde en Martin van Geel is de financiële situatie van Feyenoord deze zomer door de transferinkomsten sterk verbeterd. Plaatsing voor de Europa League zou daar verder aan bijdragen.
Onder leiding van Eric Gudde en Martin van Geel is de financiële situatie van Feyenoord deze zomer door de transferinkomsten sterk verbeterd. Plaatsing voor de Europa League zou daar verder aan bijdragen.

Doorgaan in Europa betekent voor Feyenoord óók dat middenvelder Jordy Clasie (foto) misschien nog een jaar blijft, althans zo redeneert de clubleiding. De middenvelder heeft geproefd aan topvoetbal op het WK en ziet het niet zitten om weer een jaar slechts Eredivisie-voetbal te spelen. De Portugezen weigerden vooralsnog aan het bedrag te voldoen dat technisch directeur Martin van Geel (meer dan tien miljoen euro) verlangt voor Clasie.

Continuering van Europees voetbal zou bovendien betekenen dat het aantrekken van Karim El Ahmadi – voor de 29-jarige Aston Villa-speler ligt een driejarig contract klaar in De Kuip – gemakkelijker wordt. Feyenoord wilde aanvankelijk niet verder gaan dan een transfersom van vier ton, omdat de middenvelder geen restwaarde meer heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.