Europees succes George met Qarabag, Bouwman faalt

Leroy George heeft donderdagavond FK Qarabag een plaats in de tweede voorronde van de Europa League bezorgd door vijf minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd te maken in de return op eigen bodem tegen Metallurg Skopje.

Europees succes George met Qarabag, Bouwman faalt

Vorige week maakte George in de heenwedstrijd al zijn debuut voor de club uit Azerbeidzjan. Nadat het bezoek aan Macedonië ook al een 1-0 zege had opgeleverd, stelde de 26-jarige oud-speler van NEC donderdag kwalificatie voor de volgende ronde veilig. En dat terwijl de ingevallen vleugelspits nog maar vijf minuten in het veld stond.

Voor Pim Bouwman was bij FC Inter juist een negatieve hoofdrol weggelegd. Tien minuten voor tijd kreeg hij vanaf elf meter de kans om een verlenging af te dwingen voor zijn Finse werkgever. Omdat de 22-jarige middenvelder faalde strandde Inter tegen Vikingur Reykjavik, dat in Turku met 1-0 won na een 1-1 gelijkspel in IJsland.

Sander van de Streek slaagde er met zijn Finse club FC Flora Tallinn eveneens niet in de eerste voorronde van de Europa League te overleven. Na een 1-1 gelijkspel in eigen huis werd een doelpuntloze remise in Albanië tegen Kukesi hem fataal.

Voor Renee Troost, Civard Sprockel, Romario Kortzorg en Luis Pedro was er meer succes. Troost plaatste zich met het IJslandse Breidablik voor de tweede voorronde ten koste van FC Santa Coloma (4-0, 0-0), terwijl Sprockel, Kortzorg en Pedro het Bulgaarse Botev Plovdiv langs FK Astana hielpen (1-0, 5-0).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's