Europees avontuur ver weg voor Promes na derbynederlaag

De kans dat Quincy Promes volgend seizoen met Spartak Moskou in de Europa League speelt is gering. Stadgenoot CSKA Moskou bezorgde Spartak in eigen huis een desillussie: 0-4.

Al in de dertigste minuut was duidelijk dat Spartak kansloos was in de derby van Moskou. CSKA had toen namelijk voor de derde keer toegeslagen. Op aangeven van voormalig VVV-Venlo-speler Ahmed Musa maakte Zoran Tosic aan de spanning een einde. Eerder scoorde ook Roman Eremenko namens de bezoekers, terwijl Serdar Tasçi zijn elftal een valse start bezorgde met een eigen doelpunt.

Promes, die clubtopscorer is met elf doelpunten, kon dit keer zijn elftal niet bij de hand nemen. Musa bepaalde in de tweede helft de eindstand zelfs op 4-0. Door de derbynederlaag is Spartak vier punten verwijderd van de vijfde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. Met nog twee duels te gaan wordt het een hels karwei voor Promes en consorten om nummer vijf Rubin Kazan nog te achterhalen.

Vrijdag werd Promes opgenomen in de dertigkoppige voorselectie van bondscoach Guus Hiddink voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. De 23-jarige vleugelspeler kwam drie keer eerder uit voor het Nederlands elftal.