Europees avontuur De Boer gedoemd na nieuwe afgang Inter

Reacties

De Europa League-campagne van Internazionale lijkt uit te monden in een gigantisch fiasco. Frank de Boer zag zijn ploeg met 3-1 verliezen van Sparta Praag, nadat eerder Hapoel Beer Sheva al te sterk was geweest.

Europees avontuur De Boer gedoemd na nieuwe afgang Inter

Inter lijkt in de Serie A zijn draai enigszins te vinden, maar in Europees verband presteert de Milanese grootmacht abominabel. In Tsjechië speelde Inter een hemeltergend slechte wedstrijd, waarin Sparta Praag van begin tot eind de baas was.

Vaclav Kadlec opende in de zevende minuut de score na geklungel van Andrea Ranocchia en Felipe Melo. Bij de tweede Tsjechische goal stond de hele Inter-defensie voor schut, toen Kadlec ontsnapte aan de buitenspelval en koeltjes de 2-0 binnenprikte. Even eerder had Melo de onmacht en het gebrek aan beleving bij Inter treffend geïllustreerd; de Braziliaan lette bij een dribbel dermate slecht op dat hij met de bal aan zijn voet ploeggenoot Jeison Murillo onder de zoden liep.

Na rust probeerde De Boer met het inbrengen van Mauro Icardi, Ivan Perisic en Cristian Ansaldi te redden wat er te redden viel. Het leidde tot de aansluitingstreffer van Rodrigo Palacio in de 71ste minut, maar vlak daarna gooide Inter zijn eigen glazen in. Ranocchia kreeg zijn tweede gele kaart en uit de daaropvolgende vrije trap kopte Mario Holek de 3-1 binnen.

Inter kan het daardoor bijna wel schudden in Groep L, want de ploeg van De Boer heeft nog geen punten en moet nog twee keer tegen Southampton. Sparta Praag heeft drie punten, Southampton en Hapoel hebben er vier na een 0-0 gelijkspel in Israël. Inter zal zondag véél beter moeten presteren om een nieuwe afgang te voorkomen, want dan wacht in de Serie A een uitwedstrijd tegen AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.