Europa League bezorgt FC Groningen mooie winst

Reacties

De plaatsing voor de groepsfase van de Europa League legt FC Groningen financieel geen windeieren. De begroting van de KNVB-bekerwinnaar stijgt van 17,2 naar 21,5 miljoen euro.

Europa League bezorgt FC Groningen mooie winst

FC Groningen verwacht een winst van anderhalf miljoen euro te maken. Dat bedrag wordt in de reserves van de club gestoken. 'Dat is ook noodzakelijk, want het is niet te veronderstellen dat we zomaar even elk jaar de groepsfase van de Europa League zullen spelen', aldus directeur Hans Nijland op de clubsite. Hij benadrukte dat er geen inkomende transfers meer gedaan worden als er niemand vertrekt. Voor een uitgaande transfer is Eric Botteghin kandidaat vanwege de interesse van Feyenoord.

Trainer Erwin van de Looi hoopt dat zijn selectie na het vertrek van Tjaronn Chery (Queens Park Rangers) en Maikel Kieftenbeld (Birmingham City) intact blijft. Hij heeft al zijn spelers komend seizoen namelijk hard nodig: 'We willen meedoen om de play-offs en daarnaast goed presteren in Europa. Dan heb ik het over het spel, een idee uitdragen, maar ook knokken voor een resultaat. We beseffen heel goed dat we in Europa een kleine jongen zijn, dus moeten we met een mooi plan proberen toe te slaan.'

'Zes wedstrijden op Europees niveau vraagt nogal wat van een spelersgroep en we weten dat we aan de bak moeten. We doen dat met een selectie waarin we hebben gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit', sluit Van de Looi af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.