Eto'o zwaait na talloze prijzen en doelpunten af

Reacties

Het heeft er alles van weg dat Samuel Eto'o een punt achter zijn sportieve loopbaan zet. De 38-jarige spits zwaait af als topscorer aller tijden van Kameroen, viervoudig Afrikaans Voetballer van het Jaar en topscorer aller tijden van het Afrika Cup-toernooi.

Eto'o zwaait na talloze prijzen en doelpunten af

'Dit is het einde, op naar een nieuwe uitdaging', meldde Eto'o in de nacht van vrijdag op zaterdag via Instagram. 'Ik wil iedereen bedanken.' De aanvaller zat zonder club sinds zijn vertrek bij Qatar SC eerder dit jaar.

Eto'o beleefde zijn hoogtijdagen bij Barcelona en Internazionale, waarmee hij in totaal drie keer de Champions League won. Op zijn palmares staat ook de gouden medaille met Kameroen tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney.

De laatste jaren was Eto'o aan het afbouwen. Na zijn vertrek bij Everton begin 2015 diende de Kameroener achtereenvolgens Sampdoria, Antalyaspor, Konyaspor en Qatar SC. In zijn ruim zevenhonderd officiële duels in clubverband liet Eto'o ruim 350 treffers aantekenen.

De Kameroener zat al in 1998 in het WK-keurkorps van De Ontembare Leeuwen. Destijds hoopte Eto'o nog op een doorbraak bij Real Madrid, maar uiteindelijk maakte hij naam bij Real Mallorca voordat hij overstapte naar Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.