Eto'o zet punt achter imposante interlandloopbaan

Reacties

Samuel Eto'o stopt per direct als international van Kameroen. De 33-jarige centrumspits maakte dat woensdagavond bekend via Twitter. Eto'o blijft hierdoor steken op 118 interlands.

Eto'o zet punt achter imposante interlandloopbaan

Eerder deze week nam het ministerie van sport in Kameroen de kersverse spits van Everton zijn aanvoerdersband af bij de nationale ploeg, terwijl hij door bondscoach Volker Finke bovendien buiten de selectie werd gelaten voor de Afrika Cup-kwalificatieduels van volgende maand. Direct staken er al geruchten de kop op over het einde van het tijdperk-Eto'o bij Kameroen.

Het bleek inderdaad een voorbode voor het einde van de indrukwekkende interlandloopbaan van Eto'o, die op zestienjarige leeftijd al zijn debuut maakte in het shirt van de Ontembare Leeuwen. Een jaar later was hij als zeventienjarige de jongste speler tijdens het WK 1998 in Frankrijk. De voormalige aanvaller van onder meer Chelsea, Internazionale en Barcelona scoorde 56 keer namens Kameroen.

Eto'o was actief tijdens de wereldkampioenschappen van 1998, 2002, 2010 en 2014, won in 2000 de gouden medaille op de Olympische Spelen met Kameroen en veroverde in 2000 en 2002 de Afrika Cup. Tijdens het afgelopen WK beleefde de spits een roemloze aftocht: Kameroen verloor alle drie de groepswedstrijden en er was bovendien constant onderlinge wrevel tussen de spelers.

In navolging van Philipp Lahm, Miroslav Klose, Per Mertesacker (allen Duitsland), Xabi Alonso, Xavi, David Villa (allen Spanje), Franck Ribéry, Samir Nasri (beide Frankrijk), Frank Lampard en Steven Gerrard (beide Engeland) verdwijnt er daarmee opnieuw een grote speler van het internationale podium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.