Eto'o volgt oud-ploeggenoten Sneijder en Xavi naar Qatar

Reacties

Samuel Eto'o heeft een nieuwe club gevonden. De 37-jarige aanvaller wordt dinsdag gepresenteerd door Qatar Sports club. Het wordt alweer de dertiende profclub in de loopbaan van de Kameroense vedette.

Eto'o volgt oud-ploeggenoten Sneijder en Xavi naar Qatar

Eto'o voetbalde de laatste drie jaar in Turkije voor Antalyaspor en Konyaspor. Bij die laatste club was de voormalig aanvaller van Real Madrid, Barcelona en Internazionale het laatste half jaar goed geweest voor zes goals in veertien officiële duels. In de tweeënhalf jaar daarvoor liet de topscorer aller tijden van Kameroen bij Antalyaspor zien het scoren nog niet verleerd te zijn met 44 goals in 77 duels.

Na Spanje (Real Madrid, Leganés, Real Mallorca, Espanyol en Barcelona), Italië (Inter), Rusland (FC Anzhi), Engeland (Chelsea en Everton), nogmaals Italië (Sampdoria) en Turkije wordt Qatar nu het volgende land waar Eto'o zijn kunsten gaat vertonen. De al ruim twee decennia actieve aanvaller gaat zo twee oud-ploeggenoten achterna, aangezien ook Xavi (bij Al-Sadd) en Wesley Sneijder (bij Al-Gharafa) in Qatar spelen.

Aan de zijde van de twee spelmakers kende Eto'o de succesvolste periode van zijn loopbaan. Bij Barcelona won de viervoudig Afrikaans Voetballer van het Jaar onder meer drie landstitels en twee keer de Champions League. Met 130 goals in 199 duels had hij zelf een groot aandeel in die prijzen. Bij Inter (foto) deed hij het met 53 goals in 102 duels en de treble in het seizoen 2009/10 nog eens dunnetjes over. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

S. Eto'o


Geboortedatum:
10 maart 1981
Leeftijd:
43
Geboorteplaats:
N'kon
Nationaliteit
Kameroen
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.