Eto'o verpest seizoenstart Hiddink, Maaskant zegeviert

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Guus Hiddink is het seizoen met FC Anzhi begonnen met een gelijkspel tegen Lokomotiv Moskou • De Nederlander zag zijn sterspeler Samuel Eto'o in de 92ste minuut falen toen hij, bij een 2-2 stand, een strafschop miste • Dame N'Doye maakte de openingstreffer namens de Moskovieten • In de 83ste minuut stond Anzhi voor na een eigen doelpunt van Ján Durica en een treffer van Lacina Traoré • Roman Pavlyuchenko, ex-Tottenham Hotspur, maakte vlak voor tijd 2-2 • • Dinamo Minsk heeft het succes in de voorronde van de Europa League voortgezet in de Wit-Russische competitie • De ploeg van trainer Robert Maaskant won met 2-1 van concurrent FC Gomel • De basis voor de zege werd gelegd in een tijdsbestek van negen minuten, met doelpunten van Hernán Figueredo en Lazar Veselinović • Dinamo Minsk staat nu derde, Gomel is vierde • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.