Eto'o helpt Sampdoria op valreep aan punt

Sampdoria is ontsnapt aan een nederlaag bij Empoli. Samuel Eto'o zorgde in de laatste minuut voor een cruciaal doelpunt (1-1).

Empoli, dat niet anders dan de eer hoog had te houden, maakte het Sampdoria knap lastig. De thuisploeg kwam vroeg in de tweede helft ook verdiend op een voorsprong via Manuel Pucciarelli.

Sampdoria had minimaal een punt nodig om nog te mogen hopen op kwalificatie voor de Europa League via de competitie. Dat benodigde resultaat kwam pas heel laat tot stand via Eto'o.

Het punt is waarschijnlijk niet genoeg met een achterstand van drie punten op nummer zes Fiorentina, dat bovendien nog een wedstrijd achter de hand heeft. Maar de zevende plaats kan ook soelaas bieden. Die klassering kan via de achterdeur – Genoa heeft nog geen licentie van de UEFA gekregen – alsnog het begeerde ticket opleveren.