Eto'o heeft Spaanse zon al in het achterhoofd

Reacties

Terwijl iedereen op Stamford Bridge nog aan het nagenieten was van de overtuigende 3-1 overwinning op Manchester United, heeft matchwinner Samuel Eto'o in gesprek met een Spaans radiostation opgebiecht het na dit seizoen alweer voor gezien te houden bij Chelsea.

Eto'o heeft Spaanse zon al in het achterhoofd

Eto'o etaleerde zondag tijdens de confrontatie met Man Utd voor het eerst dit seizoen zijn klasse sinds hij afgelopen zomer overkwam van FC Anzhi. De 32-jarige Kameroener verdubbelde zijn Premier League-productie van drie naar zes treffers en werd daarop overladen met complimenten.

Daarmee lijkt Eto'o na een half jaar eindelijk zijn draai te hebben gevonden in Engeland, maar als het aan de goalgetter zelf ligt zijn de Engelse velden nog slechts een paar maanden zijn jachtterrein. 'Ik heb maar voor een seizoen bij Chelsea getekend. Daar zal ik ten volle van genieten, maar daarna keer ik terug naar Spanje', stelde hij in gesprek met COPE.

Zijn beste jaren beleefde Samuel Eto'o aan de zijde van Ronaldinho bij Barcelona.
Zijn beste jaren beleefde Samuel Eto'o aan de zijde van Ronaldinho bij Barcelona.

Die uitspraken zijn opmerkelijk, maar verklaarbaar. De voetbalroots van Eto'o liggen immers in de Primera División. Real Madrid lijfde de pijlsnelle spits eind jaren negentig in, maar een doorbraak in het shirt van De Koninklijke bleek voor de toen nog geen twintig jaar oude Eto'o te hoog gegrepen. Uiteindelijk vond hij via Real Mallorca en Barcelona alsnog de weg naar de wereldtop.

Met name in Camp Nou reeg Eto'o, als aanvalspartner van Ronaldinho, de successen aaneen. Onder de vleugels van trainer Frank Rijkaard en later Pep Guardiola wonnen de Kameroense doelpuntenmachine en de Braziliaanse balvirtuoos onder meer drie landstitels en twee keer de Champions League. De bijdrage van Eto'o was met 130 officiële treffers in in vijf seizoenen meer dan substantieel.

Samuel Eto'o in zijn jonge jaren namens Real Mallorca, waar hij graag zou terugkeren.
Samuel Eto'o in zijn jonge jaren namens Real Mallorca, waar hij graag zou terugkeren.

Toch ligt het hart van Eto'o niet in de Catalaanse hoofdstad maar op het eiland Mallorca, waar hij tussen 2000 en 2004 tot wasdom kwam als speler van Real Mallorca, momenteel actief in de Segunda División, maar in 2003 nog winnaar van de Spaanse beker. 'Die club heeft mijn voorkeur. Mijn zoon woont daar. Hij heeft mij op het hart gedrukt om mijn carrière daar te beëindigen.'

Het naderende vertrek van Eto'o heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor het transferbeleid van Chelsea. The Blues worden elke zomer weer in verband gebracht met spitsen van wereldfaam.  Mourinho liet zondag al doorschemeren dat hij het liefst drie topaanvallers tot zijn beschikking heeft. 'Demba Ba mag in de winter niet vertrekken, omdat Fernando Torres geblesseerd is. Wel zonde dat Nando eruit ligt, want hij was net lekker bezig. Maar nu is het tijd voor Demba. Of Samuel natuurlijk.' Inderdaad. Voor zo lang het duurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.