Eto'o bekroont miljoenentransfer met goal bij debuut

Samuel Eto'o heeft zijn debuut bij Anzhi Makhachkala luister bij gezet. De Kameroener sleepte met een intikkertje een punt uit vuur voor zijn nieuwe werkgever in het duel met FK Rostov (1-1).

Afgelopen week maakte Eto'o de overstap van Internazionale naar de Russische deelrepubliek Dagestan. Dat de aanvaller niet voor het sportieve succes uit Italië vertrok, werd duidelijk toen diens exorbitante salaris naar buiten kwam. Per jaar strijkt hij liefst twintig miljoen euro op.

De best betaalde voetballer ter wereld liet zien, dat zijn nieuwe status niet voor druk zorgde. In de zestigste minuut werd hij in het veld gezet voor voormalig PSV'er Diego Tardelli. Aan de zijde van Roberto Carlos en Mbark Boussoufa - Balázs Dzsudzsák viel na tien minuten spelen geblesseerd uit - scoorde hij kort voor tijd. Doordat Timofei Kalachev enkele minuten eerder FK Rostov op voorsprong had gezet, eindigde het treffen in een gelijkspel. Foto: VI Images