Estland met negen man hard onderuit tegen Ierland

Ierland kan zich gaan opmaken voor deelname aan het EK volgend jaar in Oekraïne en Polen. In de play-offs won de ploeg van bondscoach Giovanni Trapattoni met liefst 4-0 bij Estland.

Viktor Kassai speelde een grote rol tijdens de wedstrijd in Tallinn. De scheidsrechter stuurde twee spelers van de thuisploeg met een rode kaart van het veld en kende tevens een strafschop toe aan Ierland. Op die beslissingen viel echter weinig af te dingen.

Andrei Stepanov was in de 35ste minuut de eerste verdediger van Estland die van het veld werd gestuurd. Ierland leidde op dat moment al met 1-0, door een treffer van Keith Andrews. Tot de 67ste minuut bleef het daar ook bij, maar daarna ging het helemaal mis voor de Esten.

Jonathan Walters kopte op aangeven van Robbie Keane de 0-2 tegen de touwen en vier minuten later maakte Keane zelf de derde Ierland-treffer uit de rebound. Vitesse-verdediger Raio Piiroja kreeg in de 77ste minuut ook zijn tweede geel van Kassai, waarna Keane kort voor tijd vanaf de strafschopstip de genadeklap uitdeelde aan Estland en Ierland min of meer naar het EK schoot.

Ierland was voor het laatst actief op een EK in 1988, toen Nederland de titel voor zich opeiste. Het WK in 2002, in Japan en Zuid-Korea, was het laatste eindtoernooi waar Ierland aan deelnam. Foto: VI Images