Estland geen probleem voor Ierland

In tegenstelling tot het Nederlands elftal heeft Ierland zonder veel moeite Estland opzij gezet. De ploeg van bondscoach Mick McCarthy kwam in Tallinn vroeg op voorsprong. De belangrijkste opponent voor Oranje in Groep 2 kwam daarna nauwelijks in de problemen.

De tactiek van Ierland was even simpel als effectief. Waar Nederland zaterdag omzichtig zocht naar een opening, koos de ploeg van coach Mick McCarthy voor de snelste weg naar het Estland-doel. De Ieren kregen al na vijf minuten waar ze naar zochten: een vroege voorsprong. Een corner van Ian Harte vond het hoofd van Niall Quinn, waarna Richard Dunne het laatste tikje gaf. Kort voor rust kwamen de Ieren, die zonder de geschorste Roy Keane speelden, op 0-2. Nadat verschillende schoten uit de tweede lijn het doel niet hadden bereikt, schoot Matt Holland wel raak. Ierland had daarmee optimaal geprofiteerd van de halve kansen die het in de eerste helft kreeg.

In de tweede helft moest Estland het spel maken. De ploeg van bondscoach Arno Pijpers bleek daartoe niet in staat. Ierland speelde de wedstrijd uit en nam genoegen met een 2-0 overwinning. De Ierse doelman Shay Given werd door de thuisploeg nauwelijks op de proef gesteld. Alleen in de slotfase werd de Ierse doelman door invaller Ustritski getest.