Essien vroeg geïnformeerd over hereniging met Mourinho

Michael Essien werd tijdens zijn laatste wedstrijd namens Real Madrid aangenaam verrast door José Mourinho. De middenvelder speelde afgelopen seizoen op huurbasis in Madrid, maar keerde deze zomer, net als de Portugese manager, terug naar Londen.

Essien vroeg geïnformeerd over hereniging met Mourinho

'Op de slotdag van de competitie rende ik naar de zijlijn om mijn doelpunt te vieren met Mourinho', herinnert Essien, die de 2-0 maakte namens Real Madrid in de met 4-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Osasuna, zich nog goed. 'Ik ging er vanuit dat hij me zou feliciteren.'

'Maar in plaats daarvan, leunde hij voorover en zei: ik zie je op de eerste training op 8 juli. Ik heb daar erg om gelachen', aldus Essien, die toen al de bevestiging kreeg dat Mourinho de nieuwe coach van Chelsea zou gaan worden. Enkele dagen later zou het nieuws van de terugkeer van Mourinho pas bekend worden.

'Ik hoop dat we de magische jaren kunnen herbeleven', zegt Essien, doelend op hun eerdere samenwerking bij de Londense topclub waar onder meer twee landstitels en de FA Cup werden gewonnen. 'De trofeeën liggen voor het oprapen. We gaan er alles aan doen om zo veel mogelijk prijzen naar Stamford Bridge te brengen', besluit Essien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen