Essien: 'Bij Milan is dit seizoen alles beter dan vorig jaar'

Reacties

Michael Essien is vol lof over zijn trainer Filippo Inzaghi. De Ghanees ziet dat alles dit seizoen beter verloopt dan in het vorige, waarin Clarence Seedorf nog even aan de touwtjes trok. 'We moeten AC Milan nu weer terug naar de top zien te brengen.'

Essien: 'Bij Milan is dit seizoen alles beter dan vorig jaar'

'Ik mag Inzaghi erg graag als coach. Ik zie in hem een hoop van Carlo Ancelotti, die ik als trainer heb gehad bij Chelsea', begint Essien in gesprek met Sky Sport Italia zijn lofzang over de huidige hoofdcoach van AC Milan.

'Hij geeft ons de vrijheid op het veld en daarom gaan we voor hem door het vuur. Vorig seizoen was een lastig jaar voor ons, maar nu is alles anders en loopt alles ook veel beter. We moeten ervoor zorgen dat AC Milan terug aan de top komt en daarom is een plaats bij de topdrie ook ons doel.'

Seedorf
Met zijn negatieve blik op het verleden steekt de Ghanees onbewust ook nog een mes in de rug van Clarence Seedorf, die vier maanden werkzaam was als de hoofdverantwoordelijke in Milaan. De Nederlander werd echter voortijdig ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Daarnaast werd gefluisterd dat hij een slechte verstandhouding had met de spelersgroep en het management van de club.

Michael Essien geeft Clarence Seedorf een trap na: 'Alles loopt nu veel beter.'
Michael Essien geeft Clarence Seedorf een trap na: 'Alles loopt nu veel beter.'

Onder Inzaghi, die dit seizoen begon aan zijn eerste klus als hoofdcoach, draait AC Milan cijfermatig gezien matig. In de eerste zes competitiewedstrijden werden namelijk elf punten behaald, waardoor de ploeg de vijfde plaats in de Serie A bezet. In het korte tijdperk-Seedorf werd in de eerste zes competitiewedstrijden vier keer gewonnen en eindigde het één keer in een gelijkspel en één keer in een nederlaag: dertien punten dus.

Daarnaast begon Seedorf midden in het seizoen aan zijn klus. Hij stapte in op het moment dat AC Milan op de elfde plaats stond en zodra de jaargang 2013/14 zijn einde had genaderd vonden de Milanezen zich terug op de achtste plaats.

Ebola
Essien keek echter niet alleen terug op een lastige periode onder Seedorf - en diens voorganger Massimiliano Allegri - maar kon ook terugblikken op een roerige week.'Ik had zondag een rustige vrije dag toen de clubarts me belde', aldus de 31-jarige middenvelder.

'Hij vertelde me over de berichten die op het internet verschenen, waarin stond dat ik het ebola-virus had opgelopen. Eerst lachte ik nog, omdat ik wist dat er niets van klopte. Maar al snel veranderde mijn gemoedstoestand, want hier valt niet mee te spotten. Je kunt geen nieuws maken. Ik heb namelijk geen ebola.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.