Espanyol niet van laatste plaats af na late gelijkmaker

Espanyol is er tegen tien man van Sevilla niet in geslaagd van de laatste plaats in de Primera División af te komen. Dankzij Alvaro Negredo kwam Sevilla in blessuretijd op gelijke hoogte: 2-2.

Door twee gele kaarten in zes minuten voor José Antonio Reyes (foto) moest Sevilla de op dat moment bereikte gelijke stand in veilige haven zien te brengen. In de 39ste minuut moest de voormalig aanvaller van Real Madrid en Atlético Madrid het veld verlaten.

Doelpunten waren er toen al gevallen. Na dertien minuten was het eerst Joan Verdú die een buitenkansje vanaf elf meter benutte. Elf minuten later deed Ivan Rakitic dat voor Sevilla, nadat Christian Stuani van Espanyol zijn directe tegenstander vasthield.

Het inbrengen van voormalig Portugees international Simão leek uiteindelijk de gouden greep van nieuwbakken Espanyol-trainer Javier Aguirre. De aanvaller stond nog geen minuut in het veld toen hij op aangeven van Wakaso Mubarak trefzeker was: 2-1. Een andere invaller, Alvaro Negredo, nam in de blessuretijd de gelijkmaker voor zijn rekening.

Door niet te winnen komt Espanyol niet van de laatste plaats af. Deportivo La Coruña, dat net als de rode lantaarndrager elf punten heeft, gaat zondag nog op bezoek bij nummer twee Atlético Madrid.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.