Espanyol houdt Valencia van koppositie

Valencia had met een zege op Espanyol de koppositie van de Primera División kunnen pakken, maar de bezoekers uit Barcelona beschikten over te veel veerkracht: 1-2.

Valencia begon sterk aan het duel. In de vijfde minuut was het Rubén Baraja die de thuisploeg op voorsprong zette in Mestalla. Na een hoekschop van David Villa kopte hij raak. Maar Espanyol kwam goed terug. In de twintigste minuut zette Albert Riera beide ploegen weer naast elkaar met een schot van binnen de zestien.

Valencia en Espanyol waren zeer aan elkaar gewaagd in het matige duel. Valencia had het meeste balbezit, maar beide elftallen stichtten even veel gevaar. Tót de tachtigste minuut. Valdo stuurde Luis García (foto) weg. De 26-jarige aanvaller ontsnapte over de rechterflank en klopte doelman Timo Hildebrand met een uithaal vanaf tien meter.

Valencia blijft op vijftien punten steken, maar moet vrezen de derde plaats kwijt te raken aan Barcelona, dat zondag in actie komt. Espanyol komt op dertien punten en is de nummer vijf van de Primera División.