'Erwin Koeman eerste kandidaat bij RKC'

Erwin Koeman is de belangrijkste kandidaat om Martin Jol op te volgen bij RKC Waalwijk, meldt De Telegraaf. Het PSV-contract van de oudste Koeman-telg loopt af.

'Erwin Koeman eerste kandidaat bij RKC'

Guus Hiddink liet een dikke week geleden nog weten graag verder te willen met zowel Erwin Koeman als Fred Rutten. Maar daar wringt hem nou juist de schoen: het is nog allerminst zeker of Hiddink en PSV wel tot een vergelijk komen.

Erwin Koeman, die eerder een overgang naar SC Heerenveen op voorhand afzegde, heeft wel oren naar RKC Waalwijk. Hij zou bij de Brabantse eredivisionist de enige dus eerste kandidaat zijn.

Op de website van RKC Waalwijk laakt directeur Marcel Brands eerdere geruchten als zou er bij de club tweespalt zijn ontstaan over de te nemen trainer. Brands zou het duo Bosz/Lammers willen, terwijl het RKC-bestuur opteert voor Koeman.

'Wij zijn er al uit wie wij als coach zouden willen hebben', aldus Brands. 'Het bestuur en ik zijn het over deze kandidaat helemaal eens, er is sprake van een unanieme voorkeur. Met deze kandidaat heb ik een goed gesprek gehad en wij zijn nu in afwachting van een reactie op dat gesprek.'

Bekijk hier al onze video's