Ervaren Toni: 'Liefde voor het voetbal is sleutel tot succes'

Luca Toni lijkt ondanks zijn leeftijd nog niet aan stoppen te denken. De 36-jarige aanvaller geniet met volle teugen bij Hellas Verona, waar hij laat zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Toni bezorgde AC Milan met twee treffers een pijnlijke nederlaag (2-1).

Ervaren Toni: 'Liefde voor het voetbal is sleutel tot succes'

'AC Milan lijkt me geluk te brengen', aldus Toni in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Bij Fiorentina scoorde ik vaak tegen Milan. Tegen die club maakte ik zelfs mijn eerste treffer in de Serie A. Maar de terugkeer van Hellas op het hoogste niveau opluisteren met een overwinning is het belangrijkst.'

'Vooraf was iedereen enorm gespannen voor het duel met het sterke Milan. Dat team heeft veel potentie, maar was wellicht nog vermoeid van de wedstrijd tegen PSV', legt de ervaren spits uit. Toni begon deze zomer aan een nieuw avontuur nadat Fiorentina zijn aflopende verbintenis niet wenste te verlengen.

Passie
Hoewel zijn verblijf geen vervolg kreeg in Florence weigerde Toni zijn schoenen aan de wilgen te hangen en zocht de 47-voudig international van Italië zijn heil in Verona. 'De sleutel tot succes is mijn liefde voor het voetbal. Passie en plezier is nodig om stand te houden in de voetballerij', weet Toni.

De fysiek sterke aanvaller speelde tegen Milan alweer zijn 250ste wedstrijd in de Serie A. De jubilaris kwam in het verleden ook uit voor Brescia, Palermo, Fiorentina, Genoa, AS Roma en Juventus met tussendoor een verblijf in de Bundesliga bij Bayern München. Toni luisterde zijn 250ste duel in Italië op met twee treffers, waarmee hij de achterstand persoonlijk ongedaan maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen