Ernstig zieke Guijo-Velasco stopt met voetbal

Reacties

Vanwege een ernstige auto-immuunziekte zet Daniel Guijo-Velasco van Helmond Sport na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. 'Het scheelde niet veel of ik lag onder de grond', aldus de dertigjarige Belg.

Ernstig zieke Guijo-Velasco stopt met voetbal

De beslissing om met voetbal te stoppen nam Guijo-Velasco al een tijd geleden, nadat hij twee jaar geleden getroffen werd door de ziekte. 'Er gebeurden onverklaarbare dingen met me', vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. 'Ik werd op een ochtend wakker en ik kon niet meer zien. Ik ben voor onderzoek naar het universitair ziekenhuis in Leuven gegaan. Dat duurde drie weken. Zeven professoren hebben me onderzocht. Dan kom het verdict: je hebt een aandoening die maar veertig mensen op de wereld hebben.'

'Toen had ik drie vragen. Ga ik dood? Is het erfelijk? Kan ik ooit nog voetballen? Die professoren zijn rond gaan bellen, want zij hadden de antwoorden ook niet', vervolgt de dertigjarige middenvelder. Hij kreeg een behandelplan waardoor zijn gezondheid niet meer direct gevaar loopt, maar langer op topniveau voetballen gaat niet meer.

Toch kwam Guijo-Velasco dit seizoen nog tot vijf duels (vier invalbeurten), nadat hij vorig seizoen volledig ontbrak. Na dit seizoen gaat Guijo-Velasco op een lager niveau voetballen, bij een Belgische amateurploeg. Hij kwam eerder uit voor Excelsior, AGOVV Apeldoorn en PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.