Eriksson krijgt het verwachte antwoord van Beckham

Sven-Göran Eriksson wilde de grootse plannen met Leicester City kracht bij zetten met de komst van David Beckham. De Zweedse manager deed tegen beter weten in een poging.

Eriksson krijgt het verwachte antwoord van Beckham

Leicester City heeft meer armslag sinds de overname door een Thais consortium in oktober rondkwam. De nieuwe leiding van The Foxes heeft ingestemd om grote namen naar het Walkers Stadium te halen.

'Ik sprak met de zaakwaarnemer van David om te zien of er een kans was', zei Eriksson tegen de BBC over zijn pogingen Beckham te verleiden tot een overstap. 'Die zei dat het onmogelijk was. Daar had ik rekening mee gehouden, maar ik moest het toch proberen.'

Eriksson zocht contact met meer grote namen, eveneens zonder resultaat. Roque Santa Cruz (Manchester City) en Robbie Keane (Tottenham Hotspur) zagen een overstap naar de club uit het Championship ook niet zitten.

'Ik pleegde veel telefoontjes met flink wat spelers', aldus Eriksson over zijn pogingen de selectie van Leicester City te versterken. 'De meeste wilden niet naar het Championship. Als we in de Premier League zouden uitkomen, was het een stuk eenvoudiger geweest zulke spelers te halen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's