Eriksen wil afrekenen met magere Deense productie

Reacties

Denemarken moet vrijdag in de eerste wedstrijd van het tweeluik met Zweden meer durf tonen. Althans, dat zegt Christian Eriksen in de aanloop naar de EK-play-offs.

Eriksen wil afrekenen met magere Deense productie

Met acht doelpunten in acht kwalificatieduels heeft Denemarken zich allerminst productief getoond. 'We misten ook dat laatste beetje geluk in sommige wedstrijden', zegt Eriksen, die op weg naar het EK droog stond. 'We kwamen dan net een paar centimeter tekort.'

'We hebben het met de Deense nationale ploeg moeilijk gehad met scoren. Ik zie het dus niet alleen als mijn probleem maar meer voor ons allemaal. Natuurlijk wil ik graag meer scoren voor mijn land. Maar de kansen die ik heb gehad waren geen makkelijke en nu is het ineens een thema geworden.'

Feit is dat Eriksen veel minder productief is met Denemarken dan bij zijn club Tottenham Hotspur. Als international is de voormalig Ajacied gekomen tot zes treffers in 55 interlands, tegen 25 goals in 97 duels voor The Spurs.

Het spel van Denemarken bood ook minder houvast. 'We hebben niet genoeg gescoord. We hebben veel breed gespeeld. Het is niet zo risicovol geweest', aldus Eriksen, die zaterdag met Denemarken op eigen veld begint aan de laatste kans op een EK-ticket. Dinsdag is in Zweden de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.