Eriksen wendt verlies tegen Swansea af met vrije trappen

Christian Eriksen heeft met twee rake vrije trappen een nederlaag van Tottenham Hotspur in het uitduel met Swansea City afgewend: 2-2.

De Deense spelmaker van Tottenham sloeg in de 27ste minuut voor het eerst toe met een vrije trap door de muur te verrassen met een slim schot. Na ruim een uur was ook de tweede poging raak. Dit keer schoot Eriksen de bal overtuigend in de bovenhoek.

Daarmee voorkwam de ex-Ajacied dat Harry Kane als grote schlemiel van het veld stapte. De Engelse spits had in de 31ste minuut zijn ploeg immers op een 2-1 achterstand gezet door een corner van Jonjo Shelvey achter zijn eigen doelman te knallen. Door deze eigen goal kwam Swansea voor de tweede keer op voorsprong, want in de zestiende minuut had André Ayew met een kopbal voor de openingstreffer gezorgd.

Tot twee keer toe trok Eriksen de stand dus weer gelijk. Hij schoot sinds zijn komst in 2013 al acht vrije trappen binnen in de Premier League, geen enkele andere speler deed dat vaker in die periode. Door het 2-2 gelijkspel staat Tottenham achtste, Swansea is drie plaatsen lager terug te vinden op de ranglijst.