Eriksen leidt Spurs naar finale tegen Chelsea op Wembley

Tottenham Hotspur heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de eindstrijd van het toernooi om de League Cup. De ploeg van manager Mauricio Pochettino dankte Christian Eriksen tijdens de tweede halve finale op bezoek bij Sheffield United (2-2).

Vorige week won Tottenham op White Hart Lane de heenwedstrijd al met 1-0 door een doelpunt van Andros Townsend, waardoor de club uit Noord-Londen tijdens de return bij de derdedivisionist aan een gelijkspel genoeg had om de eindstrijd op Wembley te bereiken. Na een klein half uur kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong via Eriksen.

De middenvelder, die in de zomer van 2013 werd overgenomen van Ajax, krulde in de 28ste minuut een vrije trap schitterend binnen. Sheffield had na een fout van Michel Vorm de eerste kans van de wedstrijd gehad, maar Kyle Walker maakte het slippertje van de doelman - die zaterdag ook al blunderde bij de 2-1 nederlaag tegen Leicester City in de strijd om de FA Cup - echter goed.

Vorm kwam verder lang niet in de problemen, maar Tottenham liet na de wedstrijd in een voortijdig stadium te beslissen. Harry Kane kreeg kort na rust op aangeven van Moussa Dembélé een uitgelezen mogelijkheid op 0-2, maar de spits schoot naast.

Ommekeer
Die misser kwam de bezoekers bijna duur te staan, want een achttienjarige invaller zorgde in tijdsbestek van twee minuten voor de ommekeer op Bramall Lane. Che Adams, die in december debuteerde en tegen Tottenham als invaller zijn vierde profwedstrijd speelde, boog eigenhandig een achterstand om in een voorsprong.

Drie minuten voor tijd sloeg Eriksen echter opnieuw toe. Na uitstekend voorbereidend werk rondde de Deen koel af en bepaalde daarmee in de 87ste minuut de eindstand op 2-2. Tottenham Hotspur speelt daardoor op zondag 1 maart op Wembley de finale van de strijd om de League Cup tegen Chelsea, dat dinsdag Liverpool uitschakelde.