Eriksen leidt ommekeer in voor Spurs na goal Van Aanholt

Ondanks een doelpunt van Patrick van Aanholt heeft Tottenham Hotspur een overtuigende overwinning geboekt op Sunderland: 4-1. Christian Eriksen vertolkte met twee doelpunten een hoofdrol.

Sunderland leek woensdag de stijgende lijn te hebben gevonden met een knappe 4-2 overwinning bij Swansea City en ook op White Hart Lane behoorde een goed resultaat lang tot de mogelijkheden. Dat was mede te danken aan Patrick van Aanholt, die in de veertigste minuut de score opende met een schot in de korte hoek.

De vorige twee keren dat de Nederlandse verdediger dit seizoen trefzeker was, leverde dit The Black Cats drie punten op. Van Aanholt leidde midweeks immers de zege op Swansea City in en op 28 november liep Sunderland na zijn openingstreffer uit naar een 2-0 zege op Stoke City.

Dit keer liep het anders, want nog voor rust trok Tottenham de stand gelijk. Christian Eriksen gaf een schitterende steekpass op Harry Kane en nadat de spits de mogelijkheid om zeep had geholpen, maakte Eriksen de rebound zelf af: 1-1. Op de doellijn kon Lee Cattermole geen redding brengen. Sunderland is de favoriete opponent van de ex-Ajacied, want in zijn vorige drie duels met de degradatiekandidaat was hij ook trefzeker.

In de 59ste minuut nam Tottenham vervolgens een verdiende voorsprong. Mousa Dembélé schoot na een korte dribbel raak in de korte hoek. Eriksen maakte vervolgens aan de spanning een eind. Zijn schitterende schot van afstand werd licht van richting veranderd door debutant Jan Kirchhoff. De van Bayern München overgekomen verdediger beleefde sowieso een slechte entree, want hij veroorzaakte de strafschop waaruit Kane de eindstand op 4-1 bepaalde.

Zo blijft Sunderland, waar Jeremain Lens een kwartier voor tijd gewisseld werd, de nummer achttien in de Premier League. Tottenham behoudt de vierde stek.