Eriksen: 'Janssen speelt als een echte Engelsman'

Reacties

Vincent Janssen kreeg zaterdag bij Tottenham Hotspur, tegen Crystal Palace (1-0), zijn eerste basisplaats van manager Mauricio Pochettino in een officiële wedstrijd. Ploeggenoot Christian Eriksen is - net als vele anderen - onder de indruk van de spits die deze zomer overkwam van AZ.

Eriksen: 'Janssen speelt als een echte Engelsman'

'Vincent heeft een aantal harde klappen voor ons opgevangen. En dat maakte het toch een heel stuk makkelijker voor Harry (Kane, zijn collega voorin bij The Spurs, red.), die normaal gesproken in gevecht is met de verdedigers. Ik denk dat beide spelers elkaar goed kunnen vinden, Janssen is een speciale speler', zegt Eriksen over het optreden van Janssen tegen The Mirror.

Janssen miste in het thuisduel met Crystal Palace twee kansen om de score te openen.
Vooral van de tweede gemiste mogelijkheid in de 69ste minuut, oog in oog met doelman Wayne Hennessey, baalde de 22-jarige centrumspits. 'Dat was frustrerend voor mij. Ik wil scoren. Ik wilde de fans wat teruggeven', aldus de Nederlander op de clubwebsite.

Eriksen denkt overigens dat de Oranje-international helemaal op zijn plek zit bij Tottenham. 'Hoewel Janssen uit Nederland komt, is hij net een echte Engelsman, omdat hij fysiek sterk is. Hij is niet bang om te tackelen en houdt ervan om een duel aan te gaan. Natuurlijk is dit nog maar het begin, maar hij wil zijn kwaliteiten laten zien door duels aan te gaan en de bal vast te houden.'

Eeder waren ook manager Pochettino en Kane al lovend over Janssen. Spurs neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Liverpool, dat afgelopen weekend met 2-0 onderuit ging op bezoek bij Burnley. Bij The Reds staat international Georginio Wijnaldum sinds deze zomer onder contract, nadat hij overkwam van Newcastle United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.